Akár szakiskolai szemléltető eszköznek is megtenné az a Lamborghini Diablo, amelyet mindössze 4600 dollárért, azaz nem egészen másfél millió forintért talált új otthonra. Egyrészt tökéletesen be lehet mutatni rajta az önhordó vázszerkezet elemeit, másrészt jól illusztrálja, mi történik egy egzotikus olasz telivérrel, ha “tűz üt ki a kesztyűtartó környékén”, ahogy az itt látható példány eredeti tulajdonosa fogalmazott.

A totálkárt követően korróziómentesítették a kocsit, tehát attól nem kell félni, hogy szétrohad. Apró szépséghiba, hogy a 4600 dollárért azt kapta az ember, amit látott – azaz sem beltér, sem hajtáslánc, sem papírok nem jár a vázhoz.

A Diablo az utolsó olyan Lamborghini volt, amelyet nem a VW-csoport fennhatósága alatt gyártottak. a képen látható típus kupé volt, az eredeti hajtásképlet nem derült ki, vélhetően hátsókerék-hajtású volt. Az 5,7 literes , V12-es blokk kis híján 500 lóerőt szabadított az ötfokozatú kéziváltóra. A kultikus bukólámpákkal csak 1990 és 1999 között gyártották, élete utolsó két évében hagyományos – meglehetősen lapos – lámpatesteket kapott.  Talán a stílusvesztés feletti bánat ellensúlyozására, a teljesítmény ezzel egy időben 536 lóerőre nőtt.