Hampstead Heath egy hatalmas, régi park London közepén; a 320 hektáros zöld területet tavacskák tarkítják. Ezeket idén nyáron, egy nagyszabású gátépítési projekt keretében elkezdték lecsapolni, és az egyik medrében egy negyvenöt éves szedán rozsdás roncsaira bukkantak.

A nép gyorsan megfejtette a Ford Cortina titkát: úgy tudni, egy férfi azt hazudta otthon, hogy horgászni jár a parkba, miközben valójában a szeretőjével enyelgett. A feleség rájött a viszonyra, és – ha már úgyis szereti a vizet – belökte a férje kocsiját az egyik horgásztóba.

A vélhetően évtizedekkel ezelőtt történt eset szereplői talán már nem is élnek, vagy ha igen, alighanem kibékültek és egymás mellett öregszenek, a nép azonban nem hagyhatta csak úgy a tó sáros medrében rohadni a hűtlen férjek emlékművét.

Arról persze szó sincs, hogy megpróbálták volna kiemelni vagy helyrehozni az egyébként menthetetlennek tűnő járgányt. Mókamesterek azonban az éj leple alatt bemásztak a mederbe, kerékbilincset raktak az autóra, és leszúrtak a sárba egy ‘Parkolni tilos’ táblát. Ezt akár a házasság béklyója elleni, kétségbeesett tiltakozásul is értelmezhetünk, de valószínűleg csak pityókás volt a társaság, és pillanatnyilag jó ötletnek tűnt.

Vízparton lépett félre, stílusos volt a bosszú 2 Az építkezés vezetője nem kacagott a poén láttán, inkább arra kérte a lakosságot, hogy tartsák magukat távol a tótól, mivel a meredek part, a sáros, csúszós talaj, és az egyenetlen felületek rengeteg veszélyt rejtenek, még a végén megsérül valaki.

Szentendrén is döbbenetes dolog történt!