Valami új, szokatlan ötlettel szerette volna emlékezetessé tenni a leánykérését, és ezért nem volt rest több tízezer ember napját tönkretenni egy houstoni (Texas, USA) fiatalember.Egy fiatal pár éppen egy buliba tartott a rendkívül forgalmas, helyenként kétszer öt sávos I-45-ös autópályán, amikor a férfi, Vidal Valladares Navas lehúzódott a leállósávba, és megkérte barátnőjét, hogy szálljon ki. A lány ekkor vette észre, hogy az út mentén ott állnak családtagjaik, és mire észbe kapott, barátja fél térdre ereszkedett, és megkérte a kezét.

Az egész ceremónia mindössze 35 másodpercig tartott, ám ez is elég volt ahhoz, hogy iszonyatos dugót okozzon a sztrádán. A leánykérés dühös dudakoncert mellett zajlott, bár voltak autósok, akik kiszálltak és lefilmezték a nem mindennapi eseményt.

A houstoni rendőrség először úgy döntött, nem emel vádat a kreatív fiatalember ellen, mivel nem érkezett be hozzájuk hivatalos panasz. Kedden mégis letartóztatási parancsot adtak ki ellene, részben talán azért, mert obszcén kézmozdulattal hessegetett tovább egy civil ruhás rendőrt, amikor az rájuk dudált az autópályán.

Ha bűnösnek találják a forgalom szándékos akadályozásában, közút elzárásában, akár hat hónap börtönbüntetésre vagy kétezer dollár bírság megfizetésére ítélhetik. Amikor megkérdezték, belegondolt-e abba, hogy akár halálos balesetet is okozhatott volna akciójával, azt mondta, nem.

A lány egyébként igent mondott.