A Suzuki Vitara igazi sláger idén a hazai piacon. Ezentúl azonban nemcsak a gyárból kigördülő hagyományos modellekkel találkozhatnak az esztergomiak, egyenruhás kivitelben is feltűnik.  A Magyar Suzuki Zrt. adott használatra egy Vitarát a helyi rendőrségnek.

“A társaság és a helyi rendőrség kapcsolata régre nyúlik vissza. Meggyőződésünk, hogy a polgárőrségnek és a rendőrségnek átadott autóink is hozzájárultak ahhoz, hogy a város és környéke bűnüldözési statisztikái jobbak az országos átlagnál” –  mondta Krisztián Róbert, a gyár operatív igazgatója az átadás alkalmával.

Azt nem tudjuk, hogy Farkas Gábor rendőr ezredesnek mennyi tapasztalata van az új modellel, de nyilatkozata szerint nagyon elégedett vele, kommunikációs szakember sem írhatott volna jobbat: “A gyár új modelljének üzemanyag-felhasználása költséghatékony, az egyedülálló alváz-technológiának és a könnyített motornak köszönhetően a Vitara egyszerre gyors, strapabíró és biztonságos”

Az új Vitarát 2015 tavasza óta gyártják a magyar üzemben. Eleinte 1,6-os benzines és dízelmotorokkal  (mindkettő 118 LE) készült, de nemrég megkezdődött a forgalmazása 1,4-es turbómotorral is.  Az 1,6-os benzinesről ITT olvashatja el a Vezess tesztjét, az 1,4 turbósról IDE kattintva tudhat meg többet.

Nemcsak a rendőrséget támogatja a gyár, az esztergomi kórház tavaly ősszel kapott egy S-Cross modellt a cégtől, illetve tavasszal a polgárőrség vehetett használatba egy másik Vitarát.