A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást.

Friss:

Mint arról korábban beszámoltunk, az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 74-es kilométerszelvénynél egy török és egy román hatósági jelzésű tehergépjármű. A baleset következtében egy román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő sofőr az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett.
A baon.hu információi szerint a török kamion vezetője túlszaladt a lehajtón, ezért megállt az autópályán és tolatni kezdett. A hatalmas ködben későn vette ezt észre a mögötte érkező román kisteherautó sofőrje, így az gyakorlatilag fékezés nélkül rohant bele a kamion hátuljába. A sofőrt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, a mellett utazó férfi a helyszínen életét vesztette.

Korábban:
Vasárnap kora reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 73-as kilométer körül eddig tisztázatlan körülmények között kamion és kisteherautó ütközött. A kisteherautóba beszorult a járművezető, akit a műszaki mentéshez riasztott kecskeméti hivatásos tűzoltók szabadítottak ki. Súlyos sérüléseket szenvedett. 

 
Lezárták az M5-öst, halálos baleset, leterelik a forgalmat 1
Lezárták az M5-öst, halálos baleset, leterelik a forgalmat 2
A baleseti helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták a rendőrök. A forgalmat a 73.950-es méternél található lehajtóra terelik az egyenruhások, amin keresztül vissza lehet térni a sztrádára.
Lezárták az M5-öst, halálos baleset, leterelik a forgalmat 3
Fotók: Facebook