Amikor David Vazquez, a bostoni tömegközlekedési vállalat (MBTA) mozdonyvezetője csütörtökön kora reggel képtelen volt elindítani motorkocsiját, engedélyt kért és kapott arra, hogy leszálljon az utasokkal tömött szerelvényről.

Ilyen esetekre szigorú óvintézkedések vannak rendszeresítve a társaságnál, a vezetőnek az üzemi féket és a rögzítőféket is teljesen be kell húznia. Egyelőre nem tudni, hogy Vazquez, aki 25 éve dolgozik a cégnél, mulasztást követett-e el, mindenesetre a szerelvény egyszer csak elindult, fedélzetén 50 emberrel.

Az utasoknak először fel sem tűnt, hogy baj van, talán csak azt furcsálták, hogy a kocsiban nem ég a világítás. Ám amikor a helyi érdekű vonat lassítás nélkül áthaladt a következő állomáson, gyanakodni kezdtek. Dörömböltek a vezetőfülke ajtaján, ám onnan nem kaptak választ. Néhányan pánikba estek, megpróbálták felfeszíteni az ajtókat, kitörni az ablakokat. Mások a közlekedési vállalat diszpécser-központját próbálták elérni, ám ott senki nem vette fel a telefont, ami még feszültebbé tette a hangulatot.

A szerelvény mintegy 9 percen át robogott vezető nélkül, ez idő alatt négy állomáson haladt keresztül. A társaság emberei végül áramtalanították a vonalat, így a vonat lassan megállt, ám további fél órába telt, mire ki tudták szabadítani az utasokat.

David Vazquez-t a vizsgálat idejére felfüggesztették állásából. A rémisztő kalandban senkinek nem esett bántódása.

Két embert megölt a részeg magyar focidrukker!