Két szimpatikus akció színesítette Mikulás idei programját: a használtautó-specialista Weltauto egy platónyi játékot, ruhát, édességet szállított a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyének kis betegei számára.

Különlegesen jó érzés látni a beteg kisgyerekek arcát, amikor a Mikulás belép a kórterembe. Már csak ezért a pillanatért is érdemes minden évben belevágnunk az ajándékgyűjtésbe. Úgy gondolom, hogy az ajándékok nem is kerülhetnének jobb helyre, és bízunk benne, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a kicsik gyógyulásához” – mondta Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.

Eközben Budán az Oszkár telekocsi szolgálat küldött a dolgozók és a felhasználók által felajánlott, javarészt kézzel készített ajándékokat a Cseppkő gyermekotthon 140 kis lakójának.

“Az ajándékozásnál igazán megható volt látni, hogy a gyerekek milyen örömmel várják és bontják a csomagokat. A felajánlások mennyisége is jól mutatja, hogy a több mint 250 ezer felhasználónk egyként mozdult meg az ügyben. Úgy döntöttünk végül, hogy az első 50, leggyorsabb jelentkező vehet részt személyesen is az ajándékkészítésben és az átadásban” – mondta Prácser Attila, az idén nyolc éves Oszkár telekocsirendszer egyik alapítója.

Az Oszkár emellett 100 ezer forint támogatást is átutalt a Cseppkő gyermekotthonnak.