A 29 éves Jamie-Lynne Knighten öt hónapos kisfiával vásárolt, amikor a kasszánál kiderült: bankkártyáján nincs elég pénz. Ám még mielőtt pánikba eshetett volna, a sorban mögötte álló fiatalember felajánlotta, hogy kifizeti a kétgyermekes anyuka vásárlását. A nő először visszautasította az ajánlatot, ám végül beleegyezett, azzal a feltétellel, hogy a férfi megadja elérhetőségét, és a lehető leghamarabb rendezik a tartozást.

A kismama másnap felhívta a kedves idegen munkahelyét, ahol sokkoló hírrel fogadták: Matthew Jackson aznap reggel autóbalesetben elhunyt.

A 28 éves Matthew Jackson munkába igyekezett, amikor autója máig ismeretlen okból egy fának ütközött, a férfi szörnyet halt. A baleset nem messze történt attól a bolttól, ahol előző este kisegítette az ismeretlen hölgyet.

“Nem tudom elhinni. Szerettem volna ismét találkozni vele, megölelni, és újra megköszönni, amit tett. Erre már nem lesz lehetőségem, ám ennél is szomorúbb, hogy már senki nem találkozhat vele” – mondta a hálás kismama, aki Facebook-oldalt hozott létre Matthew emlékére abban a reményben, hogy másokat is önzetlenségre, segítőkészségre ösztönözhet.

“Szeretnénk, ha ebből a tragédiából valami igazán hasznos nőhetne ki” – nyilatkozta a nő.

Az elhunyt édesanyját és menyasszonyát egyáltalán nem lepte meg, hogy a fiatalember felajánlotta segítségét: “Mindig is ilyen volt, és azt hiszem, boldog volna, ha tudná, hogy mások is követhetik a példáját.”