Az esseni autószalonon évről évre megjelenik egy szokatlan, ám szimpatikus kezdeményezés. A Tune It! Safe! szervezet a biztonságos (értsd: műszakilag megbízható, felelősségteljes) tuningot szorgalmazza, és ennek égisze alatt minden alkalommal bemutatják, a szervezet tagjai hogyan képzelik el az ideális rendőrautót.

A tavalyi BMW 4-es, illetve a dubaji rendőrség álomflottájába szánt AMG G63 után idén egy Corvette C7 került terítékre. A mifelénk kevésbé ismert nevű Tikt Performance alapos munkát végzett, szénszálas aerodinamikai elemek, kék-fehér fóliázás, LED-es villogók, valamint eltérő méretű kerekek (elöl 19, hátul 20 colosak) adják meg az átépítés alaphangulatát.

A 6.2 V8 motorhoz nem nyúlt a tuningműhely: maradt a 460 lóerő, 630 Nm, és az ezzel együtt járó, 4,2 másodperces 100-as gyorsulás, illetve 290 km/óra végsebesség.

Cikkünk címével egyébként szabad vitatkozni, hiszen egyrészt ez a Corvette nem rendőrautó, csak annak néz ki, másrészt ki mondja, hogy vagányabb akár az olaszok Lamborghinijénél, akár a britek Ariel Atomjánál?