A Mávinform közleménye szerint a pályaudvaron egy biztosítóberendezési helyiségben ismeretlen okból füstölni kezdtek a kábelek nyolc óra után. A MÁV szakemberei javítják a biztosítóberendezést.

A Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon, a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Nyíregyháza, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalon 20-80 perces késések alakultak ki délelőtt.

Kétnapos merevedés miatt perel egy férfi

Elszabadultak az indulatok a Forma-1-ben: “Levágom a rohadt fejedet!

A vasúttársaság a helyreállításig átszervezte a pályaudvar vonatainak forgalmát:

   –    A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatok Kelenföld pályaudvarról fordulnak (Budapest-Győr-Hegyeshalom, Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes, Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalak)

   –    A kelebiai vonal Keletibe közlekedő vonatai Ferencvárosba érkeznek és onnét indulnak. Kiskunlacháza és Dömsöd között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt további késések várhatók a vonalon. Már dolgoznak a berendezés javításán a szakembereink.

   –    A miskolci fővonal elővárosi vonatai Kőbánya felsőről, a gyors és InterCity vonatai Rákos állomásról fordulnak. A személyvonatok vágányzári menetrend módosítás miatt ma nem közlekednek.

   –    A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.

   –    A MÁV-START pótlóbuszokat közlekedtet Budapest-Keleti – Kőbánya felső – Rákos állomások között félóránként. A BKK a Keleti  pályaudvar és Kelenföld között az M4-es metrón, valamint Rákos-Kőbánya felső és Keleti között a BKV járatain, továbbá a Keleti és Nyugati pályaudvarok között a 73-as trolibuszon a vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadja.

   –    A Budapest-Szob-Vác vonalról Berlinből a 477-es Metropol és Brnoból a 271-es számú Petrov EuroCity vonatok a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkeznek.

Besegít a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV-START a Keleti lezárása miatt pótlóbuszt indított Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között, továbbá az utasforgalom nagyságától függően sűríti a pályaudvarra közlekedő járatait. Ezeken a vonalakon elfogadja a Keleti pályaudvarig megváltott vasúti jegyeket, bérleteket is.

A BKK a vonattal érkezőknek a Keleti pályaudvar megközelítésére az alábbi járatokat ajánlja:

  –  A Dunántúl felől érkező és arra induló vonatokra fel-, illetve azokról leszállni Kelenföldön, lehet. Kelenföldről leggyorsabban az M4-es metróval érhető el a Keleti pályaudvar.

  –  A Kelebia-Budapest vasútvonalon érkező szerelvények Ferencvárosba érkeznek, illetve onnan indulnak. Onnan a Keleti pályaudvar leggyorsabban az 1-es villamossal a Puskás Ferenc Stadionig utazva, majd ott az M2-es metróra átszállva érhető el.

  –    A miskolci vonalon közlekedő gyors- és InterCity vonatok Rákos vasútállomásig közlekednek, és onnan is indulnak. Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között a vonatpótló autóbusz közlekedik. Az ezen a vonalon közlekedő elővárosi vonatok Kőbánya felsőnél fordulnak. Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg. Ezen felül Rákos vasútállomásnál ideiglenesen megáll a 97E és a 169E autóbusz is, amelyekkel az Örs vezér tere érhető el; onnan a Keleti pályaudvar az M2-es metróval közelíthető meg.

  –     A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a sülysápi vonatokat törölték. A zónázó vonatok minden állomáson, megállóhelyen megállnak és Kőbánya felső állomásról fordítják ezeket, a távolságiakat pedig Rákos állomásról indítják.

o   Kőbánya felső vasútállomástól a Keleti pályaudvar leggyorsabban a 37A villamossal a Magdolna utcáig utazva, majd ott a 24-es villamosra átszállva, illetve a 37A villamossal a Blaha Lujza térig utazva, majd ott az M2-es metróra, vagy az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es, a 133-as, a 178-as, a 233-as vagy a 239-es buszra átszállva közelíthető meg.
o   Rákos vasútállomás és a Keleti pályaudvar között ? ahogy fentebb is írtuk ? vonatpótló autóbusz közlekedik.

  –     A Berlinből a 477-es Metropol EuroNight a Keleti helyett a Nyugati pályaudvarra érkezik. A Nyugati pályaudvar és a Keleti pályaudvar között a leggyorsabb eljutást a 73-as trolibusz, továbbá az M2-es és az M3-as metróvonal biztosítja, Deák Ferenc téri átszállással.

Elfogadják a BKV-n a vonatjegyeket

A Keleti pályaudvar forgalmának újraindulásáig több BKV járaton is elfogadják a vasúti menetjegyeket, bérleteket – közölte a Mávinform az MTI-vel.

(nyitóképünk illusztráció – 24.hu)