Újra kapható lesz Magyarországon a Lada, még idén elindul az értékesítés – tájékoztatott a Duna Autó Zrt., amely a márka importőri feladatait látja el. Előjelzésük szerint december 10-én árulják el a modellek árát, illetve ekkor tájékoztatnak a garanciális feltételekről, és bemutatják márkakereskedői hálózatukat.

Mint korábban a Vezess megtudta, kezdetben négy típus jön: Kalina, Granta, 4×4 Urban (modernizált Niva) és klasszikus Niva. Dízelmotor egyelőre nem lesz, a kínálatot benzinesek adják. A kocsikhoz menetstabilizáló és légkondicionáló is elérhető lesz.

Indul a Lada forgalmazása itthon 2
Indul a Lada forgalmazása itthon 3 2016-ban további újgenerációs modellek érkeznek, köztük várhatóan a formailag is igen modernnek tűnő Vesta (nyitóképünkön). A Vesta 4410 mm hosszú, míg a tengelytávja 2635 mm. A csomagokat egy osztva bővíthető, 480 literes csomagtartó fogadja.

Olvasta? Bebizonyosodott: a magyarok a világ legjobbjai! Fotók!

Az autó kezdetben egyetlen motorral: a 106 lóerős, 1,6 literes benzinessel lesz kapható, ehhez ötfokozatú kézi sebességváltó társul. Később ugyanehhez a motorhoz automata váltót is kínálnak majd. Ülésfűtés, klímaberendezés, kormányról vezérelhető multimédiás-navigációs rendszer is elérhető lesz hozzá. További részletek a kocsiról ITT.

Úgy tudni, kezdetben egy budapesti és négy fővároson kívüli szalon nyílhat.

Kíváncsi vagy, milyen egy mostani Lada? A Vezess már ült benne, kattints a képre és olvass a próbáról:
Indul a Lada forgalmazása itthon 4