A puding próbája az evés, de speciel senkit nem biztatunk arra, hogy akár zárt pályán bedrogozva volán mögé üljön – ha másért nem, hát a kábítószerek illegális volta miatt.

A baleseti statisztikákat persze hidegen hagyja a törvényi szabályozás, ezért a Ford kitalált egy módszert, amellyel ráébresztheti a fiatalokat arra, hogy ön- és közveszélyes dolog kábítószer fogyasztása után autót vezetni.

Ahogy korábban az ittas vezetést szimuláló öltözetnél, itt is minden érintett érzékszerv és testrész működését úgy akadályozzák, ahogy azt a marihuána, kokain vagy heroin is tenné a szervezetben.

Az ízületek mozgását akadályozó, vastag könyök- és térdbandázsok, az egyensúlyt felborító súlyok mellett új ötletek nehezítik tovább a kísérletet. Bizonyos drogok kézremegést okozhatnak, ezért az öltözetbe beépítettek egy vibramotort. A speciális szemüveg a látómező perifériáján felvillanó fényekkel zavarja össze a vezetőt, ráadásul torzít és természetellenes színekben mutatja a világot, míg a fejhallgatókból képzeletbeli hangok szólnak a pilótához.