Változik a 93A autóbusz közlekedése Budapesten szombat délután a kispesti Bozsik Stadionban tartandó Budapest Honvéd FC-Újpest FC labdarúgó-mérkőzés miatt, az autóforgalom korlátozására is számítani kell – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken.
A BKK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az esemény zavartalan lebonyolításáért várhatóan délután kettő és hat óra között le lesz zárva a XIX. kerületi Puskás Ferenc utca a Hofherr Albert utca és a Darányi Ignác utca között. Ebben az időszakban a 93A jelzésű autóbuszt mindkét irányban elterelik.
    
A busz a pestszentlőrinci Fedezék utca felé a Hengersor utcáig a menetrend szerinti, majd az Üllői út-Margó Tivadar utca-Bartók Lajos utca-Reviczky Gyula utca-Darányi Ignác utca módosított útvonalon halad. A Kispest vasútállomás, a Bozsik Stadion, a Kispesti temető és a Csapó utca megálló kimarad.
    
A kőbánya-kispesti metrómegálló felé a Darányi Ignác utcáig változatlan az útvonal, onnan az Üllői út érintésével halad a 93A autóbusz. A Kispesti temető, a Bozsik Stadion és a Kispest vasútállomás megállókat nem érinti – olvasható a közleményben.
    
A BRFK a rendőrség honlapján azt közölte, hogy forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest XVIII. és XIX. kerületében.
    
Azt írták, hogy tilos megállni reggel hét órától este nyolc óráig a Puskás Ferenc utca mindkét oldalán a Hengersor utca és a Vaslemez utca között, valamint a Temető közben. Szakaszosan, teljes szélességében lezárják délután egy órától este fél hétig a Puskás Ferenc utcát a Hengersor utca és a Temető köz (Vaslemez utca) között; a Csapó utcát a Temető köz és a Darányi Ignác utca között; a Vaslemez utcát a Parázs utca és a Puskás Ferenc utca között; valamint a Temető közt.