Nem egészen egy év múlva érkezik a jelenlegi, hetedik generációs Volkswagen Golf aktuális frissítése. Az elődnél alkalmazott gyakorlat szerint alighanem megelőlegeznek neki egy új generációs jelzést, így aki nem tudja, hogy csupán ráncfelvarrásról lesz szó, Golf VIII néven fogja emlegetni a kocsit.

A francia Auto Moto grafikája be is mutatja, miként nézhet ki az utód. Az alapvető dizájn nem változik, a határozott élekből építkező formanyelv még nem fáradt ki a cégnél. Sőt, a lökhárító légbeömlőnyílásai a mostaninál is nagyobb hangsúlyt kaphatnak.

Jövőre jön az új VW Golf, ilyen lehet 2 A beltérben alighanem az infotainment, a vezetőtámogatás és az egyre sokasodó autonóm technológiák uralkodnak majd. Megjelenhet a teljesen digitális műszeregység, á la VW Passat, és nem kizárt, hogy az év elején még extrém tanulmányként felvezetett, gigantikus központi monitor is belefér a ráncfelvarrásba.

Nagy kérdés, hogy milyen új motorokat kap a Golf a modellfrissítés során. A legnagyobb szenzáció persze a 400 lóerősre becsült Golf RS megjelenése volna, de egyelőre még nem fogadnánk rá.