A Fiat nagyon, de nagyon szeretne sikereket elérni az Egyesült Államokban. Az 500-as cukiság után most itt az offenzíva második fő oszlopa, a 124 Spider, amely nem is titkolja, hogy azonos nevű elődjének a legendás sikereiből, valamint a jelenleg kapható legjobb kompakt roadster alapokból szeretné kifaragni új slágertermékét.

Csak emblémákat cseréltek, minden egyéb maradt

Csak emblémákat cseréltek, minden egyéb maradt

Az utóbbiból soha nem csinált titkot a Fiat, a Mazda MX-5 negyedik generációja adja a modell alapjait. A hangolások persze eltérnek, és teljesen új lesz a motor – az 1,4 literes turbós benzines jelenik meg, különböző teljesítményszinteken, induláskor valószínűleg a szabványos 140 lóerővel.

Ami az előbbit illeti, az különösen érdekes, hiszen volt idő, amikor a Fiat kizárólag az USA-ban forgalmazta az 1966-ban bemutatott Fiat 124 Spidert, és a valaha gyártott autók csaknem háromnegyedét eleve itt adták el.

Jópofa retró-elem a csomagtérfedélre biggyesztett Fiat-embléma

Jópofa retró-elem a csomagtérfedélre biggyesztett Fiat-embléma

Bízzunk benne, hogy a hamarosan, akár már ma sorra kerülő, hivatalos világpremiert nem az Alfa Romeo Giulia mintájára fogják szervezni, és porhintés helyett valódi információkat kapunk az autóról. Addig nézegessük az AutoExpress közvetítésével talált fotókat.