Ha egy rendőrautó mozgássérült helyen parkol, az ember két dologra gondolhat: vagy sürgős szolgálati teendők miatt kényszerült ott megállni a zsaru, vagy irtó nagy surmó, aki szembeköpi azt, amit képviselnie kellene.

Amikor egy milwaukee-i (USA, Wisconsin) seriff november 11-én megérkezett a helyi Veteránok napi ünnepségre, kipattant szolgálati autójából, és utasította beosztottját, hogy parkolja azt le szabályosan.

Amikor a megemlékezés után keresni kezdte autóját, meglepődve látta, hogy az még mindig ott áll, ahol ő ledobta, egy mozgássérült helyen. Erre nem teketóriázott: megbírságolta saját kocsiját, majd miután kifizette a 35 dolláros büntetést, további 200 dollárt átutalt egy mozgássérülteket támogató szervezetnek. Mind mondta: a belvárosban ekkora lett volna a büntetés összege, és inkább kerüljön célzottan jó kezekbe a pénz, mint a szövetségi kincstárba.

Ezzel egy időben a seriff vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítse: miért nem teljesítették a parancsát.

Rossz nyelvek szerint egyébként azért, mert azt soha nem adta ki: egy, az ünnepségen készített felvételen jól látszik, hogy a megdöbbenés vagy felháborodás legkisebb jele nélkül pattant be a kocsi utasülésére, és a bírságolásra csak azt követően került sor, hogy a megemlékezésen részt vevő veteránok élesen kritizálták viselkedését.