Gyári múzeumokból és magángyűjtőktől származó veterán Mercedes-Benz gépkocsikat forgalmaznak azon a weboldalon, amelyet maga a gyár hozott létre klasszikus kincseinek értékesítésére.

Az autók orrán díszelgő csillagra és azok örök sztár státuszára egyaránt utaló nevű alltime-stars.com oldal nem az átlagos öregautó-kedvelőket célozza meg, sokkal inkább azokat, akik tudják, mit keresnek, és a ritkaságokért hajlandóak egy kisebb (vagy nagyobb) vagyont is kifizetni. Ennek megfelelően a pillanatnyi kínálat valahol a 23 és 270 millió forint körül mozog, de eladó például egy 1998-as AMG-CLK LeMans-i versenyautó is, amelyre árat sem írtak, majd a komoly érdeklődőkkel megvitatják az anyagiakat.

Mercedes-Benz 630 Kompressor 1929-ből. 6,4 liter, hat henger, 160 lóerő, 850 000 euro.

Mercedes-Benz 630 Kompressor 1929-ből. 6,4 liter, hat henger, 160 lóerő, 850 000 euro.

Az oldalon háromféle szintre sorolják be az autókat: mindennapi, gyűjtői és prémium. Utóbbiak gyakorlatilag vadonatúj állapotban vannak, a gyűjtőknek szánt darabokat hibátlanul restaurálták, a járós kocsinak szánt veteránok pedig műszakilag pöpecek, de még lehetne csinosítgatni őket.

A kínálat folyamatosan változik, ha rengeteg Mercedesre költhető pénzed van, érdemes bekönyvjelzőzni az oldalt, és időnként odapislantani, le ne maradj valami finomságról.