A bevásárlókocsit a maga négy elforgó kerekével (már amikor nem ragadnak be) az azonnali, könnyed helyzetváltoztatásra tervezték, nem pedig a stabil, egyenes vonalú mozgásra. Tudja ezt mindenki, aki csak néhány métert próbált gurulni a kocsira kapaszkodva: sem irányítani, sem egyenesen tartani nem lehet.

Két svéd fiatalember Sydney-ben (egyikük állítólag régóta ott élt, a másik vendégségbe érkezett) figyelmen kívül hagyta ezt az igazságot. Egy késő éjjelen egy meredek utca tetejéhez toltak egy kocsit, bepattantak, és lendületet vettek. A nyomrögzítők későbbi becslései szerint akár 80 km/órával is száguldhatott lefelé a zörgő, támolygó szerkezet, mielőtt előre kiszámítható módon kisodródott, egyenesen át a szemközti sávba.

Éjféltájt akár forgalommentes is lehetett volna az út, de nem volt ekkora szerencséjük a fiúknak, egy szemből érkező autó pont telibe találta a kocsijukat. Messzire repültek, egyikük a helyszínen belehalt fejsérüléseibe, a másikat súlyos, de stabil állapotban ápolják egy helyi kórházban.

Az autó vezetőjének a lelki megrázkódtatáson kívül nem esett baja.