Húsz ország közel félmillió autóslap-olvasója voksol minden évben, hogy kiderüljön, az adott év melyik újdonsága nyerheti el az Arany kormánykerék díjat. Idén negyvenedszer adták át a volán alakú kupákat, a döntésbe a lelkes fogyasztókon túl egy szakmai zsűri is beleszólt.

A különböző újdonságokat elnézve két meglepő eredmény született: az egyik a Hyundai i20 győzelme a kisautók között, hiszen Hyundai soha nem nyert még Arany kormánykereket, a másik pedig a Zöld Kormánykerék, azaz a leginkább környezetbarát autónak járó elismerés, amit idén nem adtak át, leginkább a VW emissziós botránya miatt. Emiatt egyébként a Volkswagen visszavonta a Touran nevezését a családi autók kategóriájából, amit a zsűri maga is támogatott.

Akkor tehát a győztesek:

Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 2 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 3 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 4 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 5 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 6 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 7 Olyat csinált a Hyundai, mint még soha 8