A német szövetségi kormánnyal közösen gyakornoki programot indított untertürkheimi üzemében (nyitóképünkön) a Mercedes. A program célja, hogy az afgán, eritreai, gambiai, nigériai, pakisztáni és szíriai menekülteket felkészítsék a németországi munkavállalásra. Ennek érdekében alapvető gépkezelői ismereteket tanulnak, továbbá intenzív (napi 210 perces) német nyelvtanfolyamon vesznek részt.

A Daimler programja úgynevezett áthidaló gyakornoki program: az itt képzett emberek nem a cégen belül fognak elhelyezkedni, hanem más ipari területeken, így nem veszélyeztetik a Mercedes alkalmazottainak a munkahelyét, szögezte le közleményében a vállalat. A tapasztalatoktól függően a későbbiekben kibővíthetik a programot, több százra emelve a részt vevő menekültek létszámát.

Menekültek dolgoznak a Mercedes-gyárban 2 A Daimler 2013 óta működik együtt segélyszervezetekkel, több szállítmányt juttatott törökországi menekülttáborokba, egymillió euróval támogatott egy menekült gyermekeket segítő alapítványt, míg a Vöröskereszt menekültalapjának több mint 600 ezret juttatott el. Emellett rendszeresen szerveznek ételgyűjtéseket a menzán, üzemi orvosaik pedig szabadidejükben ellátják a menekülttáborok lakóit.