Örök kérdés, hogy a munkavégzés mentesíti-e a rendőrt a mindenki másra vonatkozó szabályok alól? A belső szabályzatok megengedőek lehetnek, és a józan ész hajlamossá is teszi az embert arra, hogy elnéző legyen, de amikor visszaélnek a társadalom megértésével, csak kinyílik az ember zsebében a bicska.

Ez történt egy vidéki városkában is – na nem nálunk, hanem Angliában, egy Longlevens nevű településen. A rendőrök remek helyet találtak a radarozáshoz, és nem zavarta őket, hogy teljesen elállják nemcsak a járdát, de a kerékpárutat is. Egy arra járó autós viszont lefotózta a pimasz zsarukat, és elküldte a képet a helyi rendőrfőnöknek.

“Különösen felháborítónak találtam, hogy alig néhány méterrel odébb egy rendőrségi plakát lógott a falon, rajta a szöveg: A járda a gyalogosoké. Annak elzárása törvénybe ütköző, ezért kérjük, egy pillanatra se parkoljon a járdára” – mondta később az autós.

A gloucestershire-i rendőrség meglepően jól fogadta a kritikát: az érintett traffikocsi személyzetét megbírságolták és figyelmeztették, majd közleményt adtak ki, amelyben elítélték kollégájuk viselkedését.