Amikor egy palacsintázólánc új éttermet nyitott a Mississippi állambeli Meridian városában, nem gondolták, hogy hamarosan az egész világ felfigyel rájuk, bár ez a fajta publicitás aligha tett jót a forgalomnak.

Beszakadt egy parkoló, 15 autót nyelt el a föld 2 Szombaton este az étterem vendégei sorozatos dördüléseket, robbanásokat hallottak, majd megremegett a föld, és elment az áram. Amikor kirohantak az épületből, nem hittek a szemüknek: egy közel 180 méter hosszú, tizenöt méter széles sávban több helyen is megnyílt a föld. A repedés kettészelte a parkolót, és mintegy tizenöt autót elnyelt.

A tűzoltók azóta dolgoznak a helyzet stabilizálásán. Még nem tudni, hogy egy közeli nyomócső sérülésére vezethető vissza az eset, vagy az intenzív esőzés tehető felelőssé a károkért: tizennégy nap alatt 33 centiméternyi csapadék esett a városban és környékén.

Másfél éve egy másik, hasonló kráter jóval nagyobb anyagi és eszmei értékű károkat okozott az USA-ban: a Kentucky állambeli Corvette múzeum alatt omlott be a föld, és nyolc ritkaság zuhant bele a kilencméteres víznyelőbe. Mivel a közönség imádta a katasztrófa-hangulatot, a kurátorok úgy döntöttek, stabilizálva megőrzik a lyukat, és a kiemelt, majd helyreállított autókat visszaeresztik a baleset után elfoglalt pozíciójukba.