Amikor a 22 éves Rashad Owens meglátta a rendőrségi villogót maga mögött azon a tavaly márciusi estén, pánikba esett. Ittasan vezetett, nem égett a lámpája, és tudta, hogy korábbi kihágások miatt körözik. Esze ágában sem volt börtönbe menni. Ahelyett, hogy megállt volna, gázt adott, és nagy sebességgel elkezdett száguldani a texasi Austin utcáin.

Ha ismerte volna a várost, tudta volna, hogy egyenesen egy lezárt negyed felé tart, ahol utcazenei fesztivált tartanak. Életében először járt azonban arrafelé, így nem tudta, mi vár rá a kanyar után.

Négy embert ölt meg a texasi ámokfutó 2 A kivilágítatlan autó fékezés nélkül hajtott az emberek közé. Legalább tizenheten súlyosan megsérültek, ketten a helyszínen életüket vesztették a gázolásban. További két sérült a kórházban hunyt el.

A texasi ámokfutó tárgyalása most pénteken ért véget. Az esküdtszék háromórás egyeztetés után minden felhozott vádpontban bűnösnek találta a vádlottat, aki a négyrendbeli emberölés miatt hátralevő életét rácsok mögött tölti.

“Nem az a kérdés, hogy szándékosan tette-e, amit tett. Az a kérdés, hogy tisztában volt-e azzal, hogy amit tesz, veszélybe sodorhat másokat. A válasz igen” – mondta záróbeszédében a bíró.