Meglehetősen gyorsan és pofon egyszerűen került rendőrkézre egy szatymazi kerékpártolvaj.

Rövidítve idézzük a police.hu beszámolóját: “P. Gábor 2015. június 23-án 15 óra körül bement az egyik Sólyom utcai ház udvarára és onnan eltulajdonított egy kerékpárt. Cselekményét azonban a házban tartózkodók észlelték és utánamentek. A férfit a közelben feltartóztatták és a körzeti megbízott kiérkezéséig visszatartották.

Az egyenruhás a 36 éves szatymazi lakost előállította a Kisteleki Rendőrkapitányságra, ahol lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A tolvaj a biciklit menekülés közben hátrahagyta, amit a rendőrök visszaadtak a tulajdonosnak.”

Ennyi a sztori, Gáborunk a kapitányság vendégszerető közegében aztán töredelmesen bevallotta motivációját. Aznap délután busszal indult haza Szegedről szatymazi otthonába, de útközben elaludt és nem szállt le időben a járműről. A sofőr Pusztaszeren felébresztette és leszállította a buszról. A férfi ekkor körbe nézett, hol is van valójában, közben gondolkodott, mitévő legyen. Ekkor látta meg az udvaron a biciklit és jobb híján úgy döntött, hogy hazateker más drótszamarával. A folytatás közismert.

Gábor ügyében a vádemelési javaslat megérkezett a Szegedi Járási Ügyészségre.