Beáll a sorba a Mercedes-Benz GL, azaz új nevet kap, amelyből már egyértelmű lesz, hogy milyen kategóriájú, mekkora modellről is van szó. Így az A-osztály méretéhez köthető GLA, a C-osztályhoz kapcsolódó GLC, illetve az E-osztály szabadidő-autójának számító GLE nyomán GLS-nek hívják majd a Mercedes legnagyobb terepesét. Azaz az S-osztályhoz mérhető.

Mint a kiszivárgott fotókból egyértelmű, a névváltással párhuzamosan meg is újult a modell. Elsősorban elölről azonosítható könnyen, hiszen új fényszórókat, hűtőmaszkot, lökhárítót kap 2016-tól a kocsi. Hátul szintén újak a lámpák és a lökhárító, de itt kevésbé markáns az újítás.

 

Úgy tudni, az utastérben is lesz látványos változás, hiszen az eddig besüllyesztett monitor helyett egy tabletjellegű érintőképernyő kerül majd a műszerfal közepére, de javul majd az autó vezetést támogató arzenálja is.

 

Úgy hírlik, hogy takarékosabb lesz a 3,0 literes V6-os benzines és dízelmotor, illetve megjelenik a kínálatban a 4,0 literes V8-as turbómotor. Elképzelhető egy hibrid hajtáslánc bemutatása is.

 

Tekintve, hogy az Egyesült Államok a Mercedes GLS fő piaca, így várhatóan a november végi Los Angeles Autoshow-n leplezik majd le.

Ilyen most a Mercedes-Benz GL: