Múlt szombaton tragédiába torkollott egy öregdiák-találkozó az Egyesült Államokban: száguldó autó csapódott bele az oklahomai egyetem egykori hallgatóinak a felvonulásába, megölve négy embert, köztük egy kétéves gyermeket. A sebesültek száma meghaladta a negyvenet, többeket kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Az autót vezető 25 éves nő, Adacia Chambers szemlátomást zavart volt, ám az orvosi vizsgálatok igazolták, hogy sem alkoholt, sem más, a vezetési képességet befolyásoló szert nem fogyasztott.

Az államügyész szerint nem baleset történt, hanem tudatos gázolás. A nőt négyrendbeli emberöléssel vádolják, óvadékát egymillió dollárban állapították meg. Ügyvédei szerint védencük régóta depresszióval küzdött, és nem sokkal a tragikus eset előtt abbahagyta a gyógyszeres kezelést.

Most viszont jelentkezett egy szemtanú, aki családjával együtt vett részt a rendezvényen, és mindössze fél méterrel kerülte el őket a száguldó autó. Elmondta, hogy volt mentőorvosként ösztönösen odarohant a villanyoszlopnak csapódott roncshoz, hogy megvizsgálja a vezetőt, aki ekkor elárulta neki, hogy valójában öngyilkos akart lenni, ezért rontott a tömegbe.