Hatan sérültek meg egy közlekedési balesetben kedd délután Nyíregyházán, ahol mentőautóval ütközött egy személygépkocsi – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Dóka Imre elmondta, hogy a város nagykörútjának László utcai részén a megkülönböztető jelzéssel haladó mentőautó elé egy mellékútról hajtott ki a személykocsi. Az ütközéskor a mentő ráborult a másik járműre, és további két személygépkocsi csapódott a karambolozó autóknak.
A nyíregyházi tűzoltók emelték le a mentőt az autóról és szabadították ki a gépkocsiba szorult sérülteket. A személygépkocsi vezetője életveszélyes sérüléseket szenvedett, őt újra kellett élesztenie a helyszínre riasztott másik mentőautó személyzetének. Utasa is súlyosan megsérült, továbbá a balesetet szenvedett mentőautó háromfős személyzetét is kórházba vitték ellátásra.
    
A karambolozó kocsiknak csapódó két autó egyikében is történt egy könnyebb sérülés. A szóvivő megemlítette, hogy mivel tömeges karambolról van szó, a helyszínen a mentést a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálata irányította.

Súlyos mentőbaleset Nyíregyházán, lezárták az utat 1