A most 47 éves Alejandro Done tavaly karácsony táján vette fel későbbi áldozatát Bostonban, akinek édesanyja hívott kocsit. Miután megbeszélték a célállomást, a férfi közölte, hogy készpénzt kér a fuvarért – már ekkor gyanakodnia kellett volna a hölgy utasnak, hiszen az Uber online intézi a fizetést.


Amikor a tervezett útvonalról letérve elkanyarodtak egy ATM-hez, és a nő kiszállt, hogy magához vegye a pénzt, sofőrje rátámadt: betuszkolta a hátsó ülésre, magukra zárta az ajtókat, majd megerőszakolta és kis híján megfojtotta utasát.

Az áldozat azonnal a rendőrséghez fordult, és nem csak személyleírással, de DNS-mintával is szolgált a nyomozáshoz. A hatóságok gyorsan elkapták a támadót, aki először tagadta tettét, később beismerő vallomást tett.

A nyomozók szerencsére nem elégedtek meg a sikerrel: átfuttatták a férfi profilját a nyitott ügyek adatbázisán, és számos egyezést találtak. Mint kiderült, 2006 és 2010 között további öt nőt támadott meg a férfi, aki egy ideig valóban dolgozott az Ubernek – korábban, amikor felvették, makulátlan volt az előélete -, ám a tavaly decemberi erőszak idején már nem volt a cég alkalmazásában.

Alejandro Done a múlt heti ítélethozatal értelmében legalább tíz évet tölt rácsok mögött.