“Eljött az ideje, hogy az elektromos autók kitörjenek a szűk piaci szegmens korlátai közül és vivőtermékké lépjenek elő, bízunk benne, hogy két éven belül a Volvo globális értékesítésének már 10 százalékát elektromos autók adják majd” – jelentette ki Hakan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója.

A Volvo elektromos stratégiájának részeként minden modelljéből készít konnektorról tölthető hibrid verziót, és 2019-ben megkezdi első teljesen elektromos autójának értékesítését.

A Volvo plug-in hibrid autóinak a választéka két modellre korlátozódik: Európában a V60 két különböző verzióját lehet kapni hibrid hajtással, Kínában pedig az S60L modellt. A két hibrid modell a Volvo globális eladásainak 1,5-2,0 százalékát adja.
A Volvo a tervezett teljesen elektromos autó pontos paramétereit később hozza nyilvánosságra. A 2010 óta a kínai Geely Holdings tulajdonában lévő svéd Volvo Car Corp. teljes termékpalettájának elektromosítását a 60-as és a 90-es sorozatok hibrid verziójával kezdi meg. A program első terméke a nemrégiben bemutatott XC90 SUV hibrid verziója lesz.
    
Az elektromosítás mellett a Volvo a kompakt modellek között is bővítést tervez. egy, a Geelyvel közösen kifejlesztett új platformra építve. Az első ilyen közös kompakt modellt 2017-ben mutatják majd be. A kompakt modellplatform, a nagyobb Volvo modellekhez hasonlóan, egyaránt alkalmas lesz hibrid és teljesen elektromos hajtáslánc befogadására.