A videót végignézve két gondolata támad az embernek: micsoda szerencse, hogy még nem találták fel a szagos filmet (valójában már kísérleteznek a témával), illetve hogy minek ül volán mögé, pláne teherautóba, aki részeg.

Nos, az a helyzet, hogy a körülmények arra utalnak, nem ittas vezetés okozta balesetről, hanem tudatos károkozásról, illetve politikai üzenetről van szó.

A Moldova fővárosában, Kisinyovban található, kárvallott épület ugyanis a helyi liberális demokrata párt székháza, az autón pedig, amelyből három tonna ürülék ömlött ki, nem volt rendszám. Ráadásul a kocsikísérő első mozdulatával nem elhárítani igyekszik a bajt, hanem inkább célra irányítja a kocsi ormányát – szegény később majdnem a nyakába kapott egy adagot, mielőtt a sofőrrel együtt, villámgyorsan távozott. A rendőrség kiérkezésekor már senki sem volt a kocsiban, így a hatóságok egyelőre tehetetlenek, nyom nélkül tapogatóznak.

A konzervatív erőnek számító liberális demokraták 2009 óta gyakorolják a hatalmat Moldovában, ahol a jelenlegi miniszterelnök, Valeriu Strelet egyben a párt parlament frakciójának elnöke.