Ha az ember egy békés kertvárosban él, hajlamos azt hinni, hogy nemcsak otthonában, hanem kint, az utcán is biztonságban van. Hogy ez mennyire nem így van, arról hosszasan tudna mesélni az a 29 éves férfi, akinek az orra elől rabolták el autóját, benne békésen alvó, 11 hónapos csecsemőjével.

A férfi családjával érkezett látogatóba a testvéréhez. Mivel a pici még aludt, leparkoltak a ház előtt, de a motort járva hagyták, és a kocsitól pár méterre kezdtek beszélgetni a rokonokkal.

Az utcán eközben egy pár közeledett lassan. Elsétáltak mellettük, majd a férfi hirtelen bepattant a járó motorú autóba, magára zárta az ajtaját, és gázt adott.

Az apuka és fivére a kocsihoz rohantak, felugrottak a motorházfedélre, megpróbálták kinyitni az ajtót, de sikertelenül jártak: a tolvaj elhajtott a kocsival, megrongálva a testvér közelben parkoló autóját.

Ezen a békés kertvárosi utcán történt a rablás (kép: Google Maps)

A férfiak nem adták fel az üldözést, és ez volt a szerencse: az ellopott autóval már a kereszteződés után nekiütközött egy parkoló járműnek a tolvaj, aki ezután gyalog elmenekült, hátrahagyva a kocsit, benne a még mindig alvó gyermekkel.

A tolvaj partnere eközben a gyermek édesanyjával került szóváltásba, ám mielőtt lefoghatták volna, ő is elfutott. A rendőrség szerint alighanem kábítószeres befolyás alatt állhattak.

A rémült szülők a mentőket is kihívták, akik a gyermeket kivizsgálásra kórházba szállították, ám még aznap este hazaengedték.