A Canadian-American Challenge Cup, vagy ahogy jobban ismerjük, a Can-Am bajnokság egyidős a McLarennel, sőt: az 1966-ban alapított széria első öt évadát az akkor még zöldfülűnek számító csapat nyerte, pedig Bruce McLarennek a kor legkiválóbb pilótáival szemben kellett bizonyítania. A diadalmas M1B versenyautó szelleme (és teste) előtt tiszteleg az a 650S Can-Am limitált kiadás, amelyet mindössze ötven példányban kínálnak az ügyfeleknek.

Az alapkivitelű 650S Spider modellen alapuló Cam-Am modell könnyen felismerhető az eredeti versenyautót idéző, különleges piros fényezéséről, ami versenysávozással is ellátható (később ezüst és fekete színben is kapható lesz a kocsi.)

Ahogy annak idején a kor legmagasabb színvonalán álló technológiákat alkalmazták, most is extra finomságokat találunk a Can-Am modellen. Nem csak az utascella, illetve a központi vázszerkezet készült szénszálas kompozitból, hanem a kiemelhető tetőpanel is, de a motorborítás, a fékszárnyak, az első légterelő, a hátsó lökhárító középrésze, az ajtókon elhelyezett légterelő lapok, sőt, még a küszöbborítás is.

A kerekeket könnyűfém ötvözetből kovácsolták, és titán kerékcsavarokkal rögzítették; az elsőknél a leszorítóerőt fokozó, szénszálas légterelő lapokat helyeztek el. A karbon-kerámia fékrendszer alapáras.

A kipufogórendszer sem hétköznapi: a szénszálas keretből előbukkanó négy végcső múltidéző harsonázással értesíti a limitált széria érkezéséről a külvilágot, bár aligha képes ilyen hangorkánra:

Az utastérben szénszálas felületekkel, bőr-Alcantara üléskárpittal találkozunk, a vezetőülésen egyedi, sorszámozott plakettet helyeztek el.

Egyetlen dolog nem változott az autóban: a 650 lóerős, 678 Nm nyomatékú 3,8 V8 turbómotor, amelyet többször megválasztottak már kategóriája legkiválóbb erőforrásának. Az autó 3,0 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 329 km/óra.

A McLaren 650S Can-Am forgalmazása 2016 tavaszán veszi kezdetét. A modell vételára valamivel több, mint negyedmillió font, azaz kb. 107 millió Ft, nagyjából 17 millióval több, mint az alapját képező 650S Spider.