A vasárnap történt, végzetes baleset után mára minden vádat ejtettek az ellen a tanárnő ellen, aki autójával halálra gázolta férjét, kislányaik édesapját.

Angela Luke-ot azt követően tartóztatták le, hogy otthonuk előtt, vasárnap éjjel egy veszekedést követően életveszélyesen megsebesítette 42 éves férjét. A közkedvelt pedagógust ezt követően munkahelyén fizetés nélküli szabadságra küldték, ám ezt már szerdán módosították: a hatóságok meghallgatták ugyanis azt a segélyhívást, amelyet a baleset idején rögzítettek.

“Jöjjenek kérem, az apukám részeg, és bántja az anyukámat!” – többek között ezt mondta a rendőrséget felhívó kislány. A vizsgálat során kiderült, hogy a férj korábban többször is bántalmazta nejét, családját, valamint hogy a gázolás idején ő maga állt az autó elé, hogy megakadályozza a családtagok távozását.

A vádak ejtése nem jelenti azt, hogy az ügyet végérvényesen lezárta volna a nyomozó hatóság, emlékeztetett Angela Luke ügyvédje. A döntést emberiességi megfontolásból hozták a hatóságok, annak érdekében, hogy az iskola fizetett szabadságra küldhesse az édesanyát, máskülönben a hónap végével elveszítették volna biztosításukat.