A harminchat éves Stephen Maiorino tavaly ilyenkor még rendőrként szolgált a floridai Boynton Beach-en. Október 15-én este különös szolgálatra küldte őt a diszpécser: egy kollégája letartóztatott egy ittas vezetőt, és lefoglalta annak kocsiját, viszont biztonságban haza kellett juttatni a pórul járt sofőr barátnőjét, aki így autó nélkül maradt az éjszakában.

Maiorino a vádak szerint út közben közölte a nővel, hogy letartóztatja, ha nem hajlandó orális szexre, majd egy félreeső, erdős területen a motorházfedélre teperve megerőszakolta őt, végül fegyverrel a kézben megfenyegette: megöli, ha bárkinek elmondja a történteket.

A nő másnap édesanyjával orvoshoz ment, és két hét múlva nemi erőszak, emberrablás és életveszélyes fenyegetés miatt feljelentette a rendőrt. A vádak szakértők szerint akár kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre is elegendők lettek volna.

A férfi eddigre már bevallotta feleségének, hogy megcsalta őt, ám az asszony kitartott gyermekei apja mellett a hosszú tárgyalás alatt: a rendőr ugyanis állította, szó sem volt erőszakról, a nő beleegyezett az aktusba.

Felmentették a nemi erőszakkal vádolt zsarut Floridában 1

A rendőrségtől elbocsátott Maiorino (fent) ügyvédje szerint védence névjegyet adott át a nőnek, abban bízva, hogy az felhívja őt – miért tett volna ilyet, érvelt a védelem, ha erőszakról lett volna szó. Az is mellette szólt, hogy az eset után nem igyekezett eltüntetni a bizonyítékokat: nem öltözött át, és nem tért vissza a helyszínre megkeresni a használt óvszert.

A védelem egy fotót is talált a nő Facebook oldalán, amelyben az áldozat pont ugyanolyan pózban hever egy autó motorházfedelén, mint amiben állítólag megerőszakolta őt a rendőr.

Az ítélethirdetés után a rendőr és mindvégig mellette álló felesége elsírta magát; a felperest családtagjai támogatták ki a teremből.

(Nyitóképünk illusztráció)