Jegyezzük meg Jackson Taylor nevét: ő lehet az első ember, akinek visszavarrták a fejét a helyére. Az egész a múlt hónapban kezdődött. Jackson édesanyja, Rylea 16 hónapos fiával és 9 éves kislányával autózott, amikor 110 km/óra sebességnél frontálisan ütköztek egy másik kocsival.

Az édesanyát a légzsákok megóvták a sérüléstől, nagylánya súlyos, de nem életveszélyes hasi sérüléseket szenvedett, a gyermekülésben utazó Jackson azonban kritikusan megsebesült.

“Amint kiemeltem a roncsból, tudtam, hogy eltört a nyaka” – mondta az édesanya. A 16 hónapos apróságot helikopterrel vitték a Brisbane-i kórházba, ahol a gerincsérülések egyik nemzetközi szakértője, Dr. Geoff Askin vizsgálta meg a fiút, és a diagnózis félelmetes volt.

A gyereket gyakorlatilag lefejezte a baleset, még ha ez kívülről nem is látszott: feje eltávolodott a nyakától. Hatalmas szerencséjére a gerincvelő nem sérült meg, így a sebészek sikeresen vissza tudták illeszteni a fejet a nyaki csigolyára, ahol drótokkal és csont-transzplantátumokkal rögzítették azt.

A következő nyolc hétben fejrögzítő koronát kell viselnie, de orvosai szerint maradéktalanul felépülhet, amit egyébként ők maguk is csodának tartanak. Ilyen esetekben ugyanis az áldozatok általában azonnal meghalnak, illetve ha éleszthetők is, maradandó bénulást okoz a sérülés.