A Porsche 911 Carrera idei ráncfelvarrásának egyik fontos újdonsága, hogy a nagyobb teljesítményű Carrera S modellhez mostantól elérhető az az összkerék-kormányzási rendszer, amelyet eddig csak a drágább típusok kaptak meg.

Aki ismeri a rendszer működési elvét, annak is érdemes megnéznie az alábbi videót, annak azonban, aki eddig nem tudta, nem érdekelte, vagy képtelen volt elképzelni, hogyan is dolgozik az ilyen mechanika, különösen informatív lesz a filmecske, amelynek készítése során egyetlen 911 sem szenvedett sérülést.

Ha nem volt világos a filmből, röviden elmondjuk: a hátsó kerekek egy adott sebességtartományig az elsőkkel ellentétesen fordulnak el, ezzel szűkítve a fordulókört (40 centivel), míg nagy tempónál azokkal azonos irányba térnek ki, így sávváltás, előzés során stabilabban viselkedik a kocsi, mintha hosszabb volna a tengelytávja.

A 911 Turbo és 911 GT3 modellekből átvett rendszerhez egyébként kisebb kormánykerék is rendelhető; ez a normál 375 mm helyett csupán 360 mm átmérőjű.