Panaszt tett a rendőrök ellen, mire azok visszavágtak, méghozzá durván – a most 40 éves Cindy Hahn két évvel az incidens után is élénken emlékszik a 2013 nyarán történtekre.

Egy születésnapról tartott hazafelé 7 és 11 éves gyermekeivel, amikor elhaladt egy rendőrkocsi mellett, amelynek személyzete éppen egy üvöltő riasztóberendezésű autót vizsgálgatott. “‘A magáé a kocsi?‘ – kérdezte egyikük” – emlékszik vissza a nő. “Amikor azt mondtam, nem, a válasz a következő volt: ‘Akkor húzzon a p…ba!‘”

A távozó Cindy Hanh tárcsázta a rendőrséget, hogy panaszt tegyen a rendőr ellen, aki erre utána eredt, és néhány másodperccel később megállították. A biztonsági öv be nem kötésével vádolták, és meg akarták bírságolni.

A nőt leteperték a földre, és az egyik rendőr ököllel többször arcon csapta, a gyermekei szeme láttára. A nő maradandó memóriazavart és agykárosodást szenvedett.

Nem tudni, hogy a nő miért most indított pert a város ellen, mindenesetre az illetékesek megígérték, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet, és a felelősöket bíróság elé állítják.