Az ötvenegy éves Hayden Scott Vandiver ügye első hallásra olyan volt, mint bármely másik, ittas rongáló esete: a férfi tegnap felöntött a garatra, majd betört volt munkahelyére, ellopta ex-főnöke kisteherautóját, és nyitott ajtóval belehajtott vele egy patakba. Ott addig ment, amíg a kocsi le nem robbant, majd kiúszott a partra, és megvárta a rendőröket.

A Tennessee államban élő férfi azonban határtalanul vidámnak tűnt meghallgatásán. Elmondta, hogy egykori főnöke, akit immár egy éve volt szerencséje elkerülni, nem tiszteli és kizsákmányolja alkalmazottait, ezért döntött úgy, hogy megleckézteti.


Ámokfutásának azonban nem ez volt a igazi oka: a férfi abban reménykedik, hogy tettéért letöltendő börtönbüntetést kap, és így megszabadulhat feleségétől. “Elég nehéz korszakát éli az asszony, pontosan tudja, hogy azért csináltam ezt, hogy távol lehessek tőle.”

A rendőrök azt sem értették, miért kellett pont egy patakba hajtania a lopott autóval, de megmagyarázta: “Azért, mert szeretek patakban autózni.”

A lopás, rongálás és ittas vezetés halmozott vádjai miatt alighanem teljesül a férfi vágya, hacsak ki nem fog egy szadista bírót, aki hazaküldi az asszonyhoz.