Vagyonvédelmi programot indít a rendőrség. A jövő őszig tartó kampány célja, hogy megmutassák, “lehet tenni annak érdekében, hogy megnehezítsék a tolvajok dolgát – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője.

Németh Ágnes kifejtette a bűncselekmények nagyobb részét még mindig a “vagyon elleni bűncselekmények” teszi ki. A rendőrség ezért szeretne közvetlenül, személyesen beszélgetni a ház-, illetve autótulajdonosokkal.

A programban nem csak nyilvános helyszínekre települnek ki, de akár az ingatlanokhoz is kimennek és megnézik milyenek a nyílászárók, illetve milyen a zár a garázson, hogyan lehet oda bejutni, de azt is ellenőrzik, hol tartják a kulcsokat.

Sok esetben ugyanis rögtön az ajtó mellett felakasztva – könnyen hozzáférhető helyen – tárolják az emberek kulcsaikat, de az is sokszor előfordul, hogy az emberek kiállnak a garázsból, s járó motorral, benne a kulccsal hagyják őrizetlenül autójukat, amíg mondjuk visszamennek bezárni a garázst vagy az ingatlant.

 Fontosnak nevezte az ORFK osztályvezetője a biztosításokat is, hozzátéve: a kampány során a rendőrség a biztosítókkal és a vagyonvédelmi kamarával is együttműködik.

KÍVÁNCSI VAGY MILYEN AUTÓKAT LOPNAK MOST?   ITT A LEGFRISSEBB TOPLISTA.   KATTINTS!