A közelmúltban többször is írtunk Alex Zanardiról, a tragikus balesetben mindkét lábát elvesztő versenyzőről, aki sérülése ellenére visszatért a motorsport világába.


Az autóversenyzés mellett egyéb sportokkal is foglalkozik Zanardi. Legutóbb a berlini maratoni futóversenyen vett részt – természetesen nem protéziseivel, hanem egy kölcsönkapott fekvőkerékpárral. A 42 kilométeres távot sikeresen teljesítette a sportember, annak ellenére, hogy a számára egyébként teljesen ismeretlen jármű hajtólánca a 33. kilométeren elszakadt.

Zanardi azonban nem jött zavarba: feltornázta magát a hátsó tengelyre, és mintha kerekes székkel haladna, kézzel behajtotta magát a célba. Végül 1 óra 50 perces idővel ért célba. “Az elején még az élbollyal is sikerült együtt haladnom, aztán amikor a lánc kettétört, már nem akartam feladni. Mindenképpen teljesíteni szerettem volna a távot abban a városban, ahol a balesetem után újjászülettem” – mondta a versenyző a futam után.

Alex Zanardi hamarosan utazik Hawaii-ra, ahol október 10-én immáron második alkalommal vesz részt a világ egyik legkeményebb hosszú távú triatlonversenyén, az Ironman világbajnokságon.

“Kerékpárral indultam, kerekes székkel értem célba…” 3