Láttam, amint a vőlegény megtalálta menyasszonya holttestét - mondta el a tárgyaláson egy szemtanú. Soha nem fogom elfelejteni, ahogy felsikoltott.

Láttam, amint a vőlegény megtalálta menyasszonya holttestét – mondta el a tárgyaláson egy szemtanú. Soha nem fogom elfelejteni, ahogy felsikoltott.

“Láttam, amint a vőlegény megtalálta menyasszonya holttestét .”- mondta el a tárgyaláson egy szemtanú. “Soha nem fogom elfelejteni, ahogy felsikoltott.”


A vezess.hu annak idején beszámolt a szörnyű támadásról: videófelvételek rögzítették a pillanatot, amikor a később Louis Campbellként azonosított férfi beült autójába, és magától értetődő természetességgel hajtott a sétányon andalgó turisták közé, tucatnyi embert elgázolva. Köztük volt Alice Gruppioni is, aki mindössze 15 nappal korábban ment férjhez.

A 40 éves férfit idén júniusban találta bűnösnek az esküdtszék gyilkosságban (tehát nem emberölésben), tizenhét rendbeli súlyos testi sértésben, valamint tízrendbeli cserbenhagyásban.

Campbell azzal védekezett, hogy átverte kábítószer-kereskedője, és valójában őt akarta elgázolni. “Minden nap azt kívánom, bárcsak ne történt volna meg, bárcsak ne estem volna pánikba, bárcsak meg tudtam volna állni.” – mondta az ítélethirdetést megelőző, utolsó beszédében a férfi.

42 évet kapott a nászutas nő gyilkosa 3 A bírót azonban ez nem hatotta meg. “Elég lett volna leállítania az autót, kiszállni és elsétálni. Ön azonban másként döntött.”

Campbell legalább 42 évet rácsok mögött fog tölteni, életfogytig tartó büntetését csak ezt követően enyhíthetik.