Az vesse a követ történetünk szereplőire, aki tizenéves korában, friss jogosítvánnyal nem csinált marhaságokat. Ez esetben azonban visszavonhatatlan, tragikus véget ért a hülyéskedés, és egy egész közösség élete dőlt romba egy rossz döntés miatt.

A Los Angeles peremén fekvő Marvin Braude Mulholland parkhoz vezető Reseda sugárutat mintha kifejezetten azért építették volna, hogy a kezdő sofőröknek legyen hol biztonságban gyakorolniuk a vezetést. Az út egyetlen hatalmas parkoló, ahol a park látogatóin kívül senki nem jár; az esti órákra teljesen elnéptelenedik a széles aszfaltsáv.

Kép: Google Maps

Kép: Google Maps

Kép: Google Maps


Nyilván ezért jött ki ide ökörködni egy csapat tizenéves hétfőn, napnyugta után. Az út végén található körforgalomban (képünkön) hajtottak körbe-körbe, és hogy izgalmasabb legyen a móka, néhányan felkapaszkodtak a terepjáró oldalsó fellépőjére.

A fiatalok nem emlékeznek pontosan, hogy egy hirtelen fékezés vagy egy intenzív gyorsítás okozta-e a bajt, mindenesetre egyikük, egy tizenöt éves lány elveszítette egyensúlyát, leesett a robogó autóról, és beverte fejét az aszfaltba.

A tinédzserek azonnal hívták a mentőket, ám mivel tudták, hogy a város elhagyatott, félreeső részén vannak, felnyalábolták barátjukat, és elviharzottak vele egy kórházba. Nem tudni, hogy a szakszerűtlen mozgatás súlyosbította-e sérüléseit, vagy eleve menthetetlen volt a lány, mindenesetre az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani nála.

Az autó vezetője a baleset helyszínén maradt, és együttműködik a rendőrséggel a nyomozásban, ez azonban aligha vigasztalja a lány családját, barátait. Az áldozatot várhatóan ma temetik el.