Elizabeth Marsh egész éjjel várta haza lányát, Estelle Thompsont, aki tizenhetedik születésnapját ünnepelte barátaival, ám hajnalban a rendőrök kopogtattak be az angliai Burnley városában lévő otthonukba.

Mint kiderült, a házibuli végeztével Estelle egyik barátja, a 19 éves Callum Gray felajánlotta az ünnepeltnek, hogy hazaviszi. Csakhogy a fiatalember egész este ivott, ráadásul marihuánát is szívott.

Amint hajnali öt óra körül hazafelé tartottak, a sofőr a jelzőtáblákat figyelmen kívül hagyva lassítás nélkül hajtott rá egy bukkanóra. Az autó megpördült és felborult, agyonnyomva az utasülésen utazó Estelle-t. A lány azonnal meghalt; fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy édesanyjának nem engedték megnézni a holttestet.

A fiú, aki mindössze hat hónappal korábban szerzett jogosítványt, túlélte a balesetet. Autója a megengedett 50 helyett 65 km/órával haladt. A bukkanó hírhedten veszélyes helyszínnek számított a környéken, gyakran fordultak ott elő balesetek.

A tavaly júliusban bekövetkezett tragédia után az illetékes bíróság a héten hozott ítéletet a sofőr ügyében. A fiatalembert két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és három évre eltiltották az autóvezetéstől.