Mátészalka és Kocsord között figyeltek fel egy első rendszám nélkül közlekedő személyautóra a NAV munkatársai ma hajnalban, amelyet megpróbáltak megkülönböztető hang- és fényjelzést használva megállítani. A kocsi vezetője azonban gyorsított, lekapcsolta a járműve lámpáit és menekülni kezdett – mesélte el Dávid Zoltán pénzügyőr százados, sajtóreferens az MTI-nek.

A pénzügyőrök néhány kilométer után, Nyírmeggyes területén találtak rá a kocsira, amely egy másikkal ütközött. A menekülő autóst a NAV munkatársai mentették ki a füstölő járműből, amely lángba borult.  A balesetben kilencen sérültek meg: heten súlyosan, ketten pedig könnyebben.

Rendszám nélkül közlekedett

A tűzoltók és a mentők kiérkezéséig a pénzügyőrök a többi sérült mentését végezték a helyszínen – tette hozzá a százados. Az égő kocsit a tűzoltók oltották el, a pénzügyőrök 15 ezer doboz cigarettát találták benne, amelyből 1028 pakli rongálódott meg a lángoktól.

Dávid Zoltán kiemelte: a karambolozó csempészautó sofőrje a fején csuklyát, az oldalán tőrt viselt.

A pénzügyőrök a járművet, a csempészett dohányárut lefoglalták, a sofőr ellen pedig – aki súlyos sérülésekkel került kórházba – költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást.