Aki huzamosabb ideig élt ott, cáfolja meg, ha indokolt, mindenesetre a közvélekedés szerint Dániában, és azon belül Koppenhágában különösen jó dolog kerékpárral és gyalogosan közlekedni, ami részben az ebben az irányban is gondolkodó várostervezésnek, részben a motorizált járművekkel járók empátiájának köszönhető.

A dán gyalogosok társasága (Dansk Fodgaenger Forbund) most arra biztatja a sétálókat, hogy viszonozzák az eddig kapott figyelmességet, és jelezzék tervezett haladási irányukat.

A szándék egyszerű és nemes: így ugyanis a gyalogosok idejekorán tájékoztathatnák a türelmesen várakozó kerékpárosokat, autósokat arról, hogy nem feléjük szeretnének menni, így nyugodtan haladjanak tovább.

“Miért pont a gyalogosok lennének kivételek? Nekünk is részt kell vállalnunk a forgalom akadálytalan bonyolításában. Biztosan beletelik egy kis időbe, mire elfogadják, hiszen vadonatúj az ötlet, és biztos lesznek ellenzői, de csodálkoznék, ha hosszú távon nem tartanák remek ötletnek az emberek.” – mondta Mikael le Dous, a társaság elnöke.