A brit Automobile Association (AA) autóklub szerint a buszsávokat figyelő kamerákkal kapcsolatban ma már több panasz érkezik hozzájuk, mint a parkolócédulák miatt. A legtöbb bejelentés a London, Glasgow, Leeds, Manchester, Cardiff és Bristol környékén mozgó autósoktól származik.
Az egyik glasgow-i útkereszteződésnél futó buszsáv használata miatt például több mint hárommillió fontnyi pénzbírságot szabtak ki az autósokra, míg a dél-londoni Lambeth kerület egyik buszsávjának használata mintegy hatmillió fonttal rövidítette meg az autósokat az elmúlt pár évben.
Az AA által közzétett adatok szerint 2013-ban 554 733 bírságot szabtak ki Londonon kívül, és 242 541-et magában a fővárosban. A buszsávokat illegálisan használó autósok vidéken 80 fontról, Londonban 130 fontról szóló bírságot kapnak.
Az AA szerint az autósok legtöbbször arról panaszkodnak, hogy biztonsági okokból térnek rá a buszsávra, vagy épp mentőautót engednek el, amikor a közlekedésfigyelő kamerák “áldozataivá” válnak. A szervezet szerint amikor egy kamera évente többmilliónyi pénzbírságot “generál”, akkor valami baj lehet a jelzésekkel, az utak vagy útkereszteződések kialakításával.