Újságírók százai előtt lett rosszul, és esett össze Harald Krüger, a BMW csoport elnök-vezérigazgatója. A 49 éves szakember éppen a Frankurti Autószalonon szervezett sajtótájékoztatón beszélt a közönségnek, amikor megszédült.

Az első sorokban álló újságírók rémülten látták, hogy Krüger, aki 1992 óta dolgozik a BMW-nél, a fejéhez kap, és hátraesik. A cégvezető végül saját lábán távozott a helyszínről, bár kétoldalról egy-egy kollégája támogatta.

A BMW szóvivője nem sokkal később közleményt adott ki, amelyben múló szédülésként jellemezték a történteket. Hozzátették, az igazgató állapota stabil, az orvosok szerint gyorsan felépül.

Közvetlen munkatársai elmondták: a sajtókonferenciát megelőzően főnökük rosszullétre panaszkodott. Egyelőre nem tudni, lehet-e köze a történteknek ahhoz, hogy Harald Krüger a napokban tért vissza külföldi nyaralásából.

Ez lett volna Harald Krüger első nyilvános megjelenése azóta, hogy idén májusban átvette a kormányrudat a korábbi elnök-vezérigazgató Norbert Reithofertől.


Harald Krüger 1992-ben csatlakozott a BMW-hez, sokáig a cég gyártási stratégiáért, gyártásszervezésért felelős igazgatója volt, ezzel párhuzamosan HR-vezetői és motorgyár-igazgatói posztokat is betöltött. 2008 és 2012 között egyidejűleg volt a cégcsoport HR-igazgatója, valamint ipari kapcsolatokért felelős igazgatója. 2012 és 2013 között a Rolls-Royce elnök-ügyvezetője, jelenleg a BMW gyártásért felelős igazgatója, valamint 2015. május 13. óta a BMW csoport igazgatótanácsának tagja és elnöke.

Krüger úr éves fizetése a különböző juttatásokkal együtt 4,47 millió euró (közel 1,4 milliárd Ft) volt 2014-ben; idén új kinevezésével vélhetően jóval magasabb összeget vihet haza.