Egy brit apuka, bizonyos Jamie Ellison rémülten rohant haza, amikor telefonhívást kapott a rendőrségtől: valaki elgázolta 15 hónapos kisfiát a család Cheltenham-i (Anglia) otthona előtt. Az elkövető távozott a helyszínről, a kisfiút száguldó mentővel vitték kórházba, hogy megmentsék az életét.

A rendőrök nagy erőkkel indítottak nyomozást, és hamarosan előkerítettek egy biztonsági felvételt, amin látható volt a gázolás pillanata – ez azonban csak még szörnyűbbé tette a tragédiát.

A kisfiú a ház előtt játszott, amikor édesapja és két nővére beszálltak a családi kocsiba. Az apuka iskolába vitte a lányokat, és amint kitolatott a garázsfeljáróból, ő gázolta el a holtterében üldögélő kicsit. A későbbi kihallgatásokon kiderült, sem ő, sem a lányok nem érezték az ütközést.

A kissrác szerencsésen túlélte a balesetet, hazaengedték, és a bizonyítékok megvizsgálása után a rendőrség minden vádat ejtett az apa ellen.

“Elég fiatal még ahhoz, hogy elfelejtse az egészet, én azonban soha nem leszek képes túltenni magamat azon, hogy kis híján megöltem a fiamat.” – nyilatkozta egy helyi újságnak az apa.