Megújult a Nissan Leaf. A fő újdonság, hogy a 2016-os modellek a korábbinál nagyobb hatótávolságot kínálnak. Míg eddig 199 km volt a villanyautóval elméletig megtehető legnagyobb távolság, addig az új modell már 250 km-t tehet meg. A korábbi 24 kWh-s akkumulátor helyett 30 kWh-s akkumulátort szerelnek ugyanis be.

A telepek mérete nem változott, ugyanakkor a tömege 21 kilogrammal több. Míg korábban négy-, mostantól nyolccellás az akkumulátor, illetve az elektródákban felhasznált szén, nitrogén és magnézium javítja a teljesítményt. A Nissan az akkumulátor kapacitására nyolcéves vagy 160 000 km-re szóló garanciát vállal.

A Nissan Leaf frissítése során megújult a modellhez tartozó CarWings rendszer, amely biztosítja, hogy a tulajdonos távolról is vezérelhesse autójának egyes funkcióit. Továbbra is mobiltelefonnal ellenőrizhető a töltés állapota vagy az utastér fűtése, hűtése, de már NissanConnect EV néven, miközben olyan újdonságok jelentek meg, mint az új töltőtérkép, amely már nemcsak a töltők helyét képes megjeleníteni, az új rendszer már azt is tudja, hogy mely töltőpontok szabadok.

Az új generációs rendszer mellett átdolgozott navigációs rendszer, karbantartási figyelmeztetések és autókereső szolgáltatás is várja az ügyfeleket. Változik kissé a Nissan Leaf külseje is, új tetőantennát, átdolgozott első és hátsó lámpatesteket, valamint kerékemblémákat kapott a kocsi, de bemutatkozik az új bronz karosszériaszín is.

A modell forgalmazása pedig 2016 januárjában kezdődik.

Kíváncsi vagy, milyen a Nissan Leaf a többi villanyautóval szemben? A Vezess összehasonlító tesztjéből kiderül, mit tud a BMW és a Volkswagen ellen.