A detroiti Brandon Lamar Williams pontosan egy héttel ezelőtt fegyvert rántott, rögtön kettőt, és odasétált egy vadonatúj nagyautó két utasához. Kifosztotta, megütötte őket, egyiküket le is lőtte volna, ha fegyvere nem mond csütörtököt, majd bepattant a kocsiba, hogy elhajtson frissen szerzett zsákmányával.


A 24 éves bűnöző története ezen a ponton fordul át tragikomikusba, majd szimplán röhejesbe. Hősünk ugyanis nem vette észre, hogy a limuzin kéziféke be van húzva, így hiába nyomta a gázt, nem mozdult az autó.

Miközben szitkozódva próbált kereket oldani, odalépett hozzá egy jóhiszemű férfi, és megkérdezte, tud-e segíteni. Williams ráfogta, majd leeresztette fegyverét: “Nyugi, tesó, én csak fehéreket fosztok ki” – mondta segítőjének, majd úgy döntött, inkább hagyja az autót, és saját kocsijával menekül.

Beszállt hát abba a (még szép, hogy lopott) Jeepbe, amellyel a helyszínre érkezett, és tolatni kezdett – egyenesen neki áldozatai autójának. Nem holmi szimpla koccanásról volt szó: a két kocsi összeakadt, és ő az út közepén ragadt.

Mire megérkeztek a rendőrök, sikerült kiszabadítania magát, és nagy sebességgel elszelelt. Bár ne tette volna: 140-nel karambolozott, autója felborult, többször átfordult saját tengelye körül, majd kidöntött két villanypóznát. Ő maga kirepült a kocsiba, és belegabalyodott a leszakadt elektromos vezetékbe.

Autót rabolt, de ahhoz is hülye, hogy vezessen 3

Így találtak rá a rendőrök, akik egyáltalán nem nevettek. Hamarosan ő sem fog: az államügyész 25 évre rács mögött szeretné tudni a botcsinálta bűnözőt.